Ann linde familj; En person som är ansvarig för utrikesfrågor. Sveriges utrikesminister Ann Linde har varit i denna tjänst sedan 2019. Innan dess var hon handelsminister för landet. Men hur mycket vet du om personen i fråga? Hur gick Nyheter24 i skolan? Hur mycket fick hon betalt?

Ann Linde, Norges utrikesminister, är vilken ålder, så hur gammal är hon?

Ann linde familj
Ann linde familj

1961 föddes Ann Linde. Hennes fullständiga namn är Ann Christin Linde. Hon är en svensk skådespelerska och sångerska.

Det är inte känt hur lång Ann Linde är.

Ann Linde ser ut att vara lika lång som Stefan Löfven, som är 175 cm lång. I verkligheten är det inte klart hur lång Ann Linde är.

Ann Linde gick i skolan länge.

Ann Linde berättar att hon har en kandidatexamen i statsvetenskap från Stockholms universitet, enligt hennes eget CV (CV). Dessutom har hon lärt sig om sociologi och ekonomi vid sidan av sina andra ämnen.

Hon studerade för ett jobb medan hon gick i gymnasiet.

Mats Eriksson är make till Ann Linde.

Ann Linde och Mats Eriksson har varit gifta sedan 1989. Mats Eriksson är politisk sekreterare på LO där Ann Linde arbetar.

Människor måste bli kära när de träffas första gången. En stark målmedvetenhet fick oss att jobba hårt i början. Sedan är det faktum att vi båda är väldigt intresserade av politik. Vi pratade till och med om politik på vår bröllopsnatt, säger Linde, som pratat med Svensk Dam.

Hon har inga barn.

Ann Linde och Mats Eriksson har två barn: en dotter som heter Emelie och en son som heter John.

Ann Linde har mycket pengar.

Ann Linde får betalt vad statsministerns ersättningsutskott kallar “statsministerns lön”, som uppgår till 142 000 kronor i månaden för hennes arbete som minister, uppger utskottet.

Enligt uppgifter från Skatteverket tjänade Linde 1 668 000 kronor under 2020. Nyheter24 fick uppgifterna och la ut på nätet.

Hon har ett Twitterkonto som heter @AnnLinde.

Hon är på Twitter med handtaget @AnnLinde, och du hittar henne där.

Jag tror att man kan säga att minister Ann Linde har gjort mycket olika saker i sitt liv. När hon åker till Elfenbenskusten för att stärka handelsbanden med Sverige ägnas ytterligare en dag åt att arbeta för att digitala tjänster som swish och elektronisk ID ska finnas tillgängliga i Norden, och den tredje dagen spenderas på världens största industrimässa, Hannover Messe.

Hon träffar prins Carl Philip på Hannover Messe på tredje dagen.Jag hade mycket roligt! Vår resa tog oss över hela världen och vi stannade till vid många stora företag längs vägen. Alla kände till prinsen och ville ta en bild med honom. De hundratals telefoner som dök upp sades vara sanna av Ann, som var där.

Många gånger har hon åkt på semester med kungafamiljen. Hon har själv sett hur deras närvaro kan öppna dörrar för Sverige.

Det finns så mycket entusiasm och engagemang i hur kungafamiljen främjar Sverige. De gör också mycket för att främja svenskt entreprenörskap och innovation, vilket jag tycker är väldigt häftigt! Vill man intressera sig för och ställa rätt frågor om en massa olika saker är det inte alltid lätt.

Svensk Damtidning var en av mormors favoritsaker.

Först var Ann intresserad av kungafamiljen som barn. Vid 81 års ålder driver Anns mamma, Inger Linde, fortfarande en tobaksaffär i Helsingborg. Hon brukade läsa alla spännande veckotidningar hon kunde hitta där.

När Inga såg tyget blev hon så förtjust i det att hon täckte sin familjs lilla kolonihus med det från golv till tak.

När mormor tittade igenom tidningen älskade hon att titta på alla de vackra kläderna. Ann tror att kungafamiljen var källan till glitter och glamour i hennes värld, vilket var viktigt eftersom hon kanske inte hade så roligt i sitt liv, säger Ann.

Ett hem i Ramlösa tog Ann och hennes föräldrar sex år att bygga. De bodde där med hennes äldre bror under de första sex åren av deras äktenskap. Politik pratades det aldrig om hemma, även om Anns farfar tog med henne på Socialdemokraternas första maj-tåg när hon var sju år.

Ann linde familj
Ann linde familj

Ann Linde blev sedan intresserad av politik på egen hand.

Under gymnasietiden blev Ann en del av elevkåren på sin skola. Hon blev intresserad av politik för att hon var medlem. Efter det fortsatte hon att vara aktiv under gymnasietiden. Under denna tid genomförde hon en fyraårig teknisk kurs.

Ann arbetade på Ramlösa vattenfabrik i två somrar medan hon studerade. Hon insåg snabbt att jobbet med att sortera flaskor inte var något hon ville göra resten av sitt liv. För studenters rättigheter arbetade Ann även som volontär på SECO, Sveriges viktigaste studentgrupp; strax efter det började hon arbeta inom politiken.

Att det blivit politiskt är något hon kan vara stolt över även när hon är hemma. Det var så hon träffade mannen hon skulle gifta sig med, Mats Erikson, som vid den tiden var t.ex

Chefditor för SSU:s tidning Frihet, där de träffades.

Han arbetade för regeringen på en rad platser under 1990-talet, bland annat som civildepartementets sekreterare, politisk rådgivare åt EU- och handelsminister Mats Hellström vid Utrikesdepartementet samt för försvarsminister Björn von Sydow vid institutionen. av försvaret.

Under åren 2000 till 2013 var Linde internationell sekreterare för det svenska socialdemokratiska partiet. Från 2013 till 2014 var hon chef för Europeiska socialistpartiets (PES) internationella avdelning, som är en paraplygrupp för alla socialdemokratiska partier i EU.

LinkedIn-profilen för Linde säger att han arbetade som statssekreterare för justitiedepartementet 2014 till 2016. Hon arbetade med inrikesminister Anders Ygeman medan hon var i det här jobbet.

Upp till 150 svenska soldater och helikoptrar kommer att skickas till Mali i mars 2020 för att hjälpa den franskledda Takuba-arbetsstyrkan att bekämpa extremister kopplade till al-Qaida och Islamiska staten i Sahel-regionen i Nordafrika, sade den svenska regeringen. Beslutet togs av Linde och styrkan kommer att skickas ut i mars 2020.

Den svenska försvarsministern Linde sa att i början av 2022 skulle svenska trupper lämna ett europeiskt specialförbandsuppdrag i Sahelregionen. Han sa att eftersom privata ryska militära entreprenörer fanns i insatsstyrkan skulle han undersöka om Sverige borde stanna i insatsstyrkan.


Related Posts