Siste tsarens dotter; Ingen vet. Å andra sidan kämpade varken han eller någon i hans familj när de väcktes ur sömnen på kvällen den 17 juli 1918 på befallning av Yakov Jurovsky, som var vaktchefen. Beskedet nådde familjen strax efter klockan tolv på morgonen att det skett ett skott någonstans i staden. På grund av detta skulle de flyttas till en plats som är mindre farlig.

@..spad

Just trying to get my video or something reposted on his account

♬ original sound – Sped up songs

Siste tsarens dotter
Siste tsarens dotter

Bolsjevikerna gav Ipatev-huset i Jekaterinburg

Den olyckliga beteckningen “Huset för särskilda ändamål” medan det användes som en uppehållsanläggning för tsaren och hans familj under den ryska revolutionen. De hade tillräckligt med tid att anpassa sig och packa upp de saker som var viktigast för dem. Efter det demonstrerade Yurovsky hur man tar sig till källaren.

Nicholas II, som hade abdikerat tronen året innan, sågs lämna palatset med Alexei, hans son och den framtida tronföljaren. Tsarina Alexandra, prinsessorna Olga, Tatiana, Maria och Anastasia, samt några av familjens tjänare, följde tätt efter.

Rummet i källaren som stod tomt var kolsvart. Efter att ha hört tsaren säga att det inte fanns någonstans att sitta, togs två stolar över så snart som möjligt. Men efter det fanns det ingen mer vänlighet.

Efter att ett stort antal tungt beväpnade säkerhetspersonal kommit in, fick Yakov Yurovsky äntligen möjligheten att tala, och domen han dömdes var dödsstraff. Efter överläggning kom Urals arbetar-, bonde- och soldatråd till slutsatsen att hela familjen omedelbart skulle avlivas. Det blev inget domstolsförfarande.

Tsaren uttalade sina sista ord, som säkerligen präglades av överraskning, rädsla och plågan av att närma sig döden:

“Va va?” utbrast han innan han gick.

Den skottlossning som slutligen satte stopp för tsarregimen avfyrades vid den tidpunkten. Salvan som avfyrades av Yurovsky träffade tsaren i bröstet, vilket fick honom att falla till marken. Rysslands sista tsars död tillkännagavs.

Nu blev det bråk i det trånga utrymmet nere i källaren som snabbt fylldes av rök. En efter en dödades medlemmarna av tsarfamiljen och deras medhjälpare. Man tror att Anastasia och hennes systrar var exceptionellt svåra att lägga ner när de levde. Som en form av skydd mot pilar och bajonetter var flickornas livstycken prydda med ett stort antal diamanter. Dessa diamanter syddes in i deras kroppar. Men till slut dödades båda av skott i huvudet som de fick var för sig.

Därefter transporterades de avlidna hastigt till ett gammalt gruvschakt utanför staden. Det var nödvändigt för bolsjevikerna att vidta alla tillgängliga åtgärder för att stoppa den vita armén, som var lojal mot tsaren, från att lägga vantarna på kropparna på de som hade avrättats. Kropparna av dem som dog till följd av deras våld kunde utnyttjas av propagandaskäl. De var oroade över utvecklingen av en personlighetskult och försökte förhindra det.

Siste tsarens dotter
Siste tsarens dotter

För att förhindra att offrens identitet avslöjades styckades deras kroppar efter att de hade blivit avklädda och blivit bestulna på sina ägodelar. Syra hälldes över kropparna, vilket gjorde att de blev ännu mer deformerade, som en extra försiktighetsåtgärd. Till slut blevs majoriteten av familjen på en något grund kyrkogård. Alexei och en av prinsessorna dödades båda genom att de brändes på bål, och deras kroppar begravdes en bit från de andra.

Ryssland går igenom en svår tid

Det är svårt att säga exakt vad som hände i källaren just den natten; åtminstone är historiker oense om det, och personer som var där vid den tiden har lämnat ett antal motstridiga redogörelser för vad som hände. Å andra sidan är bakgrunden mer urskiljbar.

I Ryssland hade livet varit tumultartat och utmanande under hela den tidsperioden. Nationens inblandning i första världskriget hade resulterat i utarmning av statskassan, en försämring av ekonomin och en brist på livsmedel. Under denna tid skedde en ökning av antalet människor som var missnöjda med hur Nicholas II styrde kungariket.

Början av februarirevolutionen inträffade den 8 mars 1917. Invånarna i S:t Petersburg genomförde sina protester ut på gatorna, vilket i slutändan ledde till katastrofala resultat. Mellan 1 500 och 2 000 personer skadades eller dog till följd av händelsen. Demonstrationen fick vissa återverkningar. Tsaren avgick från sin position och en provisorisk regering av liberaler och socialister upprättades. Tsarfamiljen hölls till en början i husfängelse i Alexanderpalatset utanför St. Petersburg. Men av skäl relaterade till deras säkerhet var de slutliga flyttas till staden Tobolsk i den sibiriska regionen.

Konflikten som utbröt mellan de röda och de vita under inbördeskriget.

Ett inbördeskrig bröt ut mellan bolsjevikerna, som nyligen hade tagit kontroll, och den vita armén, som stödde Nikolais anspråk på tronen. Bolsjevikerna vann till slut striden. Nikolai utgjorde ett hot mot bolsjevikerna av en rad olika anledningar, enligt deras synvinkel.

Om den vita armén lyckades befria tsaren och hans familj skulle det innebära en symbolisk seger som bolsjevikerna inte ville att någon skulle få veta om. På grund av detta, när faran närmade sig, kom man överens om att frågan skulle lösas en gång för alla. Lenin deltog personligen i överläggningarna som ledde till slutsatsen att alla skulle avrättas.

Att tsaren hade gått bort blev inte känt förrän några dagar efter att Nicholas och hans familj hade träffat sitt slut. Det talades inte en enda sak om att familjen också dödades i slakten. Det fick spridningen av rykten att ta fart. Vem, om någon, i familjen Romanov hade kommit ifrån personen som skulle avrätta dem? Att det varken fanns kvarlevor eller gravar att tjäna som bevis var ytterligare en anledning till att ryktena kunde hålla i sig utan att skingras.

Människor som utgav sig för att vara medlemmar av tsarfamiljen började dyka upp gradvis under evenemangets gång. Bedragarna antog oftast utseendet av Alexei, arvtagaren till tronen, eller Anastasia, prinsessan; ändå fanns “kopior” av de andra systrarna också närvarande.

Det är dock troligt att Anastasia är föremål för det mesta av ryktet och skapandet av myter. När hon dödades hade hon precis fyllt 17 år och var den yngsta av tsarens döttrar.

Det var dock något av en besvikelse för Nikolai och Alexandra när hon föddes den 18 juni 1901. Hon var deras enda barn. Tsaren och tsarinan, som redan hade tre döttrar, uttryckte sin önskan att få en son som en dag skulle kunna efterträda dem till Rysslands tron. Att ha ytterligare en syster i närheten var därför väldigt irriterande.

https://www.youtube.com/watch?v=iAIJRZyRkNU

Related Posts