Valkompassen tv4 se

Valkompassen tv4 se; När du är klar med valkompassen får du chansen att ge svar på totalt 25 olika politiska frågor. Efter det används svaren du lämnade för att ge ett procentuellt värde för i vilken grad du sympatiserar med varje politiskt parti. Detta antal baseras på i vilken grad du gav stöd till varje politiskt parti.

Bestäm vilken av kandidaterna som skulle passa bäst för tjänsten.

Valkompassen är ett verktyg som hjälper dig som väljare att välja rätt politiskt parti bland de många som står på valsedeln till riksdagsvalet. Den tar inte upp hur du ska rösta, men den visar var dina intressen kan fokuseras om du så vill. Det betyder inte att det ger dig råd om hur du ska rösta.

Valkompassen tv4 se
Valkompassen tv4 se

Att använda valkompassen fritar naturligtvis inte väljaren från det individuella ansvaret att välja det “riktiga” politiska partiet att stödja. På valdagen påverkas beslutet om vilket politiskt parti som ska stödjas inte bara av våra synpunkter på de aktuella frågorna och resultatet av Valkompassens datorsimulering av svaret, utan också av en hel del annan information.

Angående frågorna:

Frågorna valdes ut för att de är representativa för den fortsatta politiska dialogen och för att deras primära funktion är att särskilja ett parti från ett annat. Dessutom valdes ämnena för att de speglar den pågående politiska diskursen. Dessutom ingår en eller flera av de problem som anses vara de viktigaste av varje part.

TT lagrar ingen information om hur du svarat på frågorna eller någon annan information om hur du interagerat med Valkompassen. Detta inkluderar all information.

Valkompassen är skapad av TT Nyhetsbyrn, Christer Isaksson och Tommy Möller, som är de tre ansvariga för dess uppbyggnad. Isaksson är journalist och författare som koncentrerar sig mest på politiska ämnen, medan Möller är professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet. Båda skriver och rapporterar om politiska nyheter.

Båda dessa herrar har stor erfarenhet inom det relevanta området. Sedan valet 2002 har de avverkat en betydande mängd timmar med valkompasser, vilket har försett dem med en uppsjö av kunskap inom branschen.

Jag tittar inte på politiska debatter på tv eftersom jag är så engagerad i den politik som pågår i den verkliga världen. Jag använder heller aldrig valkompasser för att avgöra vilket politiskt partis plattform som är mer i linje med min egen under val till underhuset.

Det är inte det minsta en nyhet för mig. Men i det här ögonblicket har jag sett klart avsnittet av Valkompassen som sändes på TV4. Jag svarade på vart och ett av påståendena genom att välja “Ingen åsikt”, och som ett direkt resultat fick jag felmeddelandet “Hoppsan, något gick sönder.”

Jag välkomnades officiellt till mitten-högerpartiet efter att ha valt “Helt emot” som mitt svar på var och en av anklagelserna. “Ingen syn” i alla frågor, med undantag för “Helt” när det gäller frågan om strandskydd, som kan vara antingen vänsterpartist eller miljöpartist.

Valkompassen (tv4.se)

I TV4-studion föreslog de också att uppgifterna från Valkompassen skulle tas med en nypa salt som en försiktighetsåtgärd. Hur som helst anser jag att frågorna och kommentarerna är av genomsnittlig eller över genomsnittet kvalitet. De fungerar som ett värdefullt verktyg för att delta i politiskt orienterade samtal med nära vänner.

Valkompassen tv4 se
Valkompassen tv4 se

Carl Bildt, en politiker känd för sin måttfullhet, fattade beslutet att gå med i Folkpartiet efter att ha använt en valkompass för att hjälpa honom fatta sitt beslut.


Related Posts