Lena philipsson föräldrar

Lena philipsson föräldrar; Innan de splittrades var konstnären Lena Philipsson gift med regissören Mns Herngren. De kunde få barn tillsammans, och så här ser Saga och Noa ut idag.
På 1990-talet var Schlagerstjarna Lena Philipsson och regissören Mns Herngren det mest kända paret. Mns är 54 år och Lena 53. De hade varit gifta i nio år och hade två barn, Noa som nu är 27 år och Saga som nu är 22 år.

Lena philipsson föräldrar
Lena philipsson föräldrar

Lena Philipsson och Mns Herngren har vardera två barn som de ansvarar för.
Under början av deras förhållande sågs Lena och Mns ofta vid högprofilerade evenemang som filmpremiärer och galor. Men barnen såg till att ingen brydde sig om dem. Men de har gjort denna förändring under de senaste åren. Nu har Noa och Saga visat sitt stöd för sina föräldrar genom att gå på deras premiärer och posera på röda mattan.

Mamman, Lena, sa på Instagram att hennes dotter Saga har bott i Berlin ett tag och att hon är en mycket duktig fotograf. Hon stod till exempel för att filma musikvideon till låten “Maria Magdalena” av Lena Philipsson. När låten “Du ljuger” kom ut var det hennes dotter som stod för inspelningen av musikvideon.

Lena Philipsson har varit med om mycket smärta det senaste året. Den 15 november i år dog hennes pappa Göran Philipsson efter en lång och modig kamp mot cancern. Han blev 66 år gammal. Hans begravning hölls i Uppståndelseskapellet i hans hem i Vetlanda, där hans närmaste vänner och familj var närvarande. Nu har Lena brutit tystnaden på sin hemsida om det jobbiga som har hänt det senaste året.

I sitt författarskap berättar hon att det var särskilt jobbigt för henne när hon var programledare för Melodifestivalen. Utöver detta var Goran, hennes far, alltid på dåligt humör. Planen var ganska snäv. – Av det Lena Philipsson har skrivit låter det som att både hennes jobb och att hennes pappa kan dö när som helst ger henne en hel del stress.

Avslutade turnén utan problem.

Trots att hon var sjuk åkte Lena på en längre turné under sommaren. Hon gav shower i många olika länder. – Däremot repade han sig och hade en fin sommar och höst efter det. Men till slut kom sanningen fram. Jag var med honom när han dog. Under den svåra tiden gick det rykten om att Lena och hennes 34-åriga partner Martin Björk gjorde sig redo att skaffa barn, gifta sig och flytta till landet. Det sades att alla dessa saker skulle hända samtidigt.

Nej, vi har inga planer på att gifta oss just nu, och Lena är inte gravid just nu. Du kanske har funderat på att köpa hus på landet någon gång i framtiden. Men Lena och jag bor fortfarande tillsammans på samma plats. Martin sa nyligen till Fredag, “Men då får du se vad som händer i framtiden.”

Planera en föreställning med hjälp av Orup.

Sedan dess har Lena varit gift med Mns Herngren, som är 41 år. De två har två barn, Noa, 12, och Saga, som är 7 år. Efter att ha tillbringat större delen av hösten med att vara ledig har Lena hittat ett nytt sätt att vara kreativ genom att arbeta med Orup i en föreställning som heter “Lena + Orup”, som har världspremiär den 26 januari på Chinateatern i Stockholm.

Lena Philipsson har känt en djup saknad det senaste året.

Bara förra veckan dog hennes pappa efter en lång och modig kamp mot cancer.

I onsdags hölls en begravningsgudstjänst i ett hem i Vetlanda.

Lena Philipsson har arbetat mycket hårt med sina projekt under hela våren och sommaren. Hon var värd för Melodifestivalen och åkte på en lång turné i somras, ovanpå allt annat hon fick göra.

Att hennes pappa var sjuk var en tung hemlighet som hon var tvungen att bära med sig hela tiden.

Under lugn musik

Sångerskan gjorde inte sitt jobb under större delen av hösten eftersom hon behövde vara med sin sjuka pappa.

Lena philipsson föräldrar
Lena philipsson föräldrar

På sin hemsida den 13 oktober skrev hon att hon varit i Smland och sett båda sina föräldrar där.

Den 15 november, en månad efter att hennes pappa fördes till sjukhuset, dog han.

Göran Philipsson fyllde 66 år idag. Han hade varit sjuk under mycket lång tid av en allvarlig sjukdom som orsakats av cancer.

På onsdagen hölls begravningsgudstjänst i Vetlandas Uppståndelseskapell. De närmaste familjemedlemmarna, som Lena, hennes mamma Kerstin och hennes syskon, tog farväl medan mjuk orgelmusik spelade i bakgrunden. För att hedra Göran Philipssons minne beslutade de att ge pengar till Cancerfonden i hans namn.

Ska snart börja träna.

Lena och Orup har haft mycket fritid i höst, så de håller just nu på att avsluta en föreställning de håller på att göra tillsammans.

Världspremiären av “Lena + Orup” äger rum på Chinateatern i Stockholm den 26 januari. Repetitionerna börjar nästa vecka.

Just nu hjälper sångerskans nära familj och hennes pojkvän Martin Bjork henne genom ha den sorg hon går igenom.

Lena Philipsson ville inte säga något om hur hennes pappa hade dött.

Det här är något som inte kan berättas för någon. Jag vill inte säga något om hur Lena mår för tillfället. Min Stroback, som är hennes advokat, sa att hon inte vill säga något i nuläget.

Lena Philipsson var med i bandet Jupiters kratrar när hon var tonåring. 1982, när hon bara var 16 år, deltog hon i en svensk version av tv-programmet Nya ansikten; Barndagens talangjakt Nya ansikten. Hon vann den nationella finalen med en låt som hon skrivit på egen hand. Hon var med i en musikal i Norrköping, och en av hennes uppgifter var att spela in en singel.

1984 släppte hon singeln “Boy/You Open My Eyes”, vilket var starten på hennes kommersiella sångkarriär. 1986, när hon gjorde sig ett namn genom att sjunga “Love Is Eternal” i Melodifestivalen, arbetade Philipsson på Byggnadskontoret för Vetlanda kommun. Till slut kom låten tvåa på de svenska topplistorna och tog sig in på topp fem.

Hon och skådespelaren Sven Wollter utsågs till “Sveriges sexigaste kvinna/man” i en omröstning 1987. Samma år var de båda med i ett ironiskt utmanande inslag i SVT:s Jakobs stege, där hon sjöng “Teach Me Tiger” och sin egen låt. “Jag är en dåre.” I omröstningen blev hon även utsedd till “Sveriges sexigaste kvinna/man”.

Bert Karlssons skivbolag, Mariann Grammofon, gav henne ett erbjudande om att göra en skiva med dem. Hennes tidiga musik var mer optimistisk, men när hon började jobba med låtskrivaren Torgny Söderberg, som blev en viktig del av hennes musikliv, kunde hon göra mycket mer. 1989 gav hon ut ett album som heter “My Name”. Den sålde 130 000 exemplar mycket snabbt efter att den kom ut.

Singeln “Standing in My Rain” kom på tredje plats på listan över låtar, medan “Why” tog sig upp till andra plats. Singeln “The Escape” kom till nummer 16 på låtlistan och visades på ZTV. Det var också en av låtarna hon sjöng vid 1991 års Grammy Awards.


Related Posts