Birgitta ohlsson sjuk; Bröstcancer har diagnostiserats hos tidigare minister Birgitta Ohlsson, som är 46 år. Sedan sommaren i år genomgår Liberalpartiet Birgitta Ohlsson cellgiftsbehandling för en särskilt aggressiv form av bröstcancer. Hon förklarar nu, med sina egna ord, hur sjukdomen påverkar hennes liv. [Typexempel:]

Birgitta ohlsson sjuk
Birgitta ohlsson sjuk

Birgitta Ohlsson, som är 46 år och varit parlamentarisk ledare för Folkpartiet och som minister för EU, avslöjade i augusti att hon hade fått diagnosen bröstcancer. Nyligen avslutade hon den sista cellgiftsbehandlingen som var planerad för henne. Birgittas mål är att sätta ett mänskligt ansikte på processen att bota sjukdomen genom att publicera ett kraftfullt inlägg på Instagram.

Röret togs bort från bröstet nära hjärtat

När hon först avslöjade att hon hade bröstcancer i augusti i år skrev Birgitta Ohlsson på Instagram att hon “pendlade mellan känslan av att det här bara är en otäck mardröm att någon kommer att väcka mig för att faktiskt se mig själv under den tiadiga våren med genomgått kemoterapi, operation och strålning.” Hon sa att hon hoppades att någon skulle väcka henne till verkligheten att hon hade behandlats för bröstcancer med kemoterapi, operation och strålning.

Den gångna helgen gav Birgitta de 12 000 personer som följer henne på Instagram en uppdatering om hur sjukdomen fortskrider. Så här skrev hon:

“Den åttonde och förhoppningsvis sista omgången av kemoterapi var gårdagens möte för mig. Man kan aldrig säga. Till och med min piccline, röret som sattes in med en nål i min arm och leddes genom mina ådror till en punkt bara 1,5 centimeter från mitt hjärta , har nu tagits bort.”

Hon fortsätter med att säga att i december kommer en ytterligare undersökning att göras av patologen för att utvärdera om ytterligare cellgifter kommer att behövas eller inte.

“Det kommer att bli betydligt svårare att behandla om datortomografin (röntgen från nacke till höft) i januari visar fler prickar på inre organ”, fick patienten veta.

Iman Abdulmajd, supermodell, diskuterar sitt liv efter hennes mans, David Bowies bortgång.

Stolt över hans prestationer
Birgitta uttrycker i sitt skrivande att hon är nöjd med både sig själv och sin kropp som sedan augusti behandlas med cellgifter varannan vecka.

Min kropp (…) har varit så tålig och uthållig genom ett svagt immunförsvar, dåliga värden, nervskador på fötter, skelettsmärtor, trötthet, RS-virusinfektion, Zarzio-sprutor för att hjälpa benmärg, bröstsmärtor, infektioner och små blödande sår på kroppen blir lätt stora vid ett svagt immunförsvar, samt en rad andra utmaningar”, skriver hon dessa ord.

I sin nästa beskrivning berättar Birgitta om känslan av att “vakna upp och se sig själv i spegeln och undra vem hon är.”

Catharina Nyqvist Ehrnrooth berättar om hur hon klarar förlusten av sin make Michael fyra år efter hans bortgång.

Jag är tacksam för högintensiv träning och styrketräning.
Hon tillägger att Birgitta har haft förvånansvärt mycket energi under hela hösten. Detta kommer inte som någon överraskning. Hon har kunnat snurra allt från sju till sju och en halv gånger i veckan.

Träning som utförs med hög intensitet är fördelaktigt för att minimera de negativa effekterna av kemoterapi och krympande tumörer. Jag hade förväntat mig att känna mig mycket mer utmattad. Under cellgiftsbehandlingens gång är dock dag fyra och fem när jag upplever majoriteten av min trötthet”, skriver hon dessa ord.

Hon skriver följande i ett känslosamt inlägg som hon delar på sociala medier:

– Jag studsar fram och tillbaka mellan känslan av att det här bara är en hemsk dröm och att någon kommer att väcka mig till föreställningen att jag verkligen kommer att se mig själv tidigt på våren efter att ha genomgått cellgiftsbehandling, operation och strålning och kunna ordna vår flytta till USA.

Ordet levererades till den tidigare ledande

Liberalen av en läkare för inte mer än ett par veckor sedan. Patienten fick diagnosen bröstcancer som spridit sig till lymfkörtlarna och hade dottertumörer.

Hon kom för behandling mycket snart, och hon går för närvarande genom cellgiftsbehandling. Birgitta Ohlsson, en framstående politiker som tjänstgjorde förr i tiden, har kämpat mot bröstcancer.

“Inga fler flätor. Jag fick diagnosen bröstcancer i mitten av juli, och det hade spridit sig till mina lymfkörtlar (dottertumörer). Jag går fram och tillbaka mellan tron ​​att det här bara är en hemsk dröm att någon ska väcka mig upp från och visionen av mig själv tidigt på våren efter att ha gått igenom cytostatika, operation och strålning och kunnat planera vår flytt till USA”, förklarar Birgitta Ohlsson, sjuksköterska vid Karolinska Universitetssjukhuset, i ett inlägg hon gjorde på Facebook.

Hon delar en bild på inlägget som visar hennes fläta efter att den har klippts.

Reangående sjukvården i Sverige, “empatisk”.
I meddelandet uttrycker hon beundran för sjukvården i Sverige.

“Behandlingsstandarden som jag fick i Sverige, som började med primärvårdsläkare som omedelbart blev medvetna om att jag redan påbörjat intensiv cellgiftsbehandling, har varit enastående när det gäller resultat.” Och en som kan känna empati. Det är mycket betydelsefullt”, som det står i en skrift av Birgitta Ohlsson.

Hon nämner också arbetsledare och anställda på Nationaldemokratiska institutet, som hon arbetar för, som ett stödsystem i kampen mot sjukdomen, och hon säger att hon kommer att fortsätta arbeta utifrån sin förmåga.

När det gäller resultat har den behandlingsstandard som jag fick i Sverige, till att börja med de primärvårdsläkare som omedelbart informerade mig om att jag redan påbörjat aggressiv cytostatikabehandling, varit exceptionell. Och en som kan känna empati. På Instagram uppger Birgitta Ohlsson att det är ett viktigt ämne.

Birgitta ohlsson sjuk
Birgitta ohlsson sjuk

16 års tjänst som riksdagsledamot

Birgitta Ohlsson var riksdagsledamot för Liberalerna i sammanlagt sexton år. Under sin karriär har hon haft en mängd olika befattningar, bland annat som EU-minister och demokratiminister. Hon har för närvarande ett jobb på National Democratic Institute och har angett att hon planerar att fortsätta arbeta även när hon genomgår terapi.

Mina överordnade och de kollegor jag jobbar närmast med på NDI är verkligen uppmuntrande. Jag tänker fortsätta jobba efter bästa förmåga. Mitt livselixir är att kunna bidra på ett meningsfullt sätt till frihetskämparnas sak över hela världen.


Related Posts