Nova luther pappa; Nova Luther, som är 15 år, är uppvuxen på “American Idol” och är nästan lika gammal som själva showen. När hon nådde lagom ålder informerade hennes pappa TV4 om dotterns talang och kort därefter kontaktade kanalen henne och frågade om hon var intresserad av att delta i programmet.

Nova luther pappa
Nova luther pappa

Svaret var ett bestämt “ja”, och Nova Luther gick på audition i Stockholm för att sjunga “If I Ain’t Got You” av Alicia Keys. Eftersom Nova Luther bara är 16 år, hann hon bara med några veckor på gymnasiet innan American Idol tog fart och hon blev känd.

När du är 16 år och är borta från hemmet

Första gången på en betydande tid för första gången, är det naturligt att ha hemlängtan efter din familj. Ändå har Nova försäkrat TT att det inte har förekommit några allvarliga problem; med detta menade hon att det finns andra som har det “värre”.

Jag har kunnat gå hem när man har blivit ålagd att göra det eftersom jag har kommit in i det på ett positivt sätt. Jag är fortfarande baserad i Stockholm; situationen är mer utmanande för individer som är bosatta i norra Sverige.

I Stockholms stad tillbringade Nova sin barndom och hon bor för närvarande i Malarhojden med sin mamma och lillebror, som båda var med på audition i början av programmet. Utöver detta har hon hela sin familj bakom sig, inklusive sin pappa som har en bakgrund inom musik.

Det är något som vi båda har ett intresse för och han har aldrig missat ett avsnitt. Hon avslöjar för TT att han var medlem i ett afroband och har spelat musik i hela sitt liv.

Så fort Nora fick reda på att hon tagit sig vidare till kvalveckan höjdes hon snabbt till status som en av domarnas toppval, och detta höjde hennes status ytterligare. Efter det fortsatte hon att prestera bra och sjunga låtar som lämnade ett positivt intryck på både domarpanelen och publiken.

Idol kommer snart att ha ytterligare en fredagsfinal, och temat för denna vecka tar oss hela vägen tillbaka till när de tävlande gjorde sitt första framträdande i programmet. De tävlande kommer att sjunga samma sånger under tävlingen som de sjöng under auditionprocessen. Tre av de sju kandidaterna, däribland Simon Karlsson, Caspar Camitz och Herman Silow, kommer att framföra originallåtar som de har komponerat till tävlingen.

Men det kommer att se lite annorlunda ut för Nova. Hon skickade in sitt auditionband för American Idol med Alicia Keys tolkning av “If I Ain’t Going to You”. På fredag ​​kommer hon inte att uppträda med den utan istället sjunger hon en låt som hon framförde under slutauditionen. Den låten är “Runnin”, som framfördes av Beyoncé och Naughty Boy. Detta beror på det faktum att Simon redan har gjort ett framförande av låten hon provspelade med.

Enligt presskontakten Ina Kokalari framför Nova sin chorusline-låt eftersom Simon redan har uppträtt en gång med låten hon provspelade med.

Efter konserten var domarna bara fyllda av beundran för den begåvade unga artisten, eftersom den hade varit en dundersuccé.

Jag vet inte hur jag ska svara på det. Jag är på väg att brista ut i tårar av glädje just nu. Kishti Tomita förutspår att svaret blir ja.

Det var spänt, enligt Nova Luther

Den slutliga auditionen deltog av Nova Luther, som bar ett budskap med sig. Efter att ha tillbringat större delen av min barndom med att se “Idol” var det en overklig upplevelse att få uppträda inför domarna för första gången.

De är trots allt medlemmar i Idol-juryn, och de är experter inom sina områden. Det finns ett syfte bakom deras nuvarande position. Förut hade man bara sett dem på tv, men helt plötsligt stod jag precis framför dem. Enligt Nova Luther var djuret förståeligt nog oroligt.

Hon hävdar att allt ägde rum på väldigt kort tid och att hon fick ett positivt intryck som följd. Dessutom var Nova oförberedd på att juryn skulle uppskatta henne så högt.

Nova luther pappa
Nova luther pappa

Vår reporter Filip Stiller Borowicz pratar med Jakob Samuel, Cornelia Jakobs stolta och extatiska pappa, på marken i Turin. Samuel är pappa till Cornelia. Jakob Samuel väntar sin dotter. Den stora finalen av Eurovision Song Contest går av stapeln ikväll och Jakob Samuel, som har mycket förtroende för sin dotter, ska berätta för henne vad han kommer att berätta för henne efter att tävlingen är över.

– Det tycker jag är fantastiskt. Jag tror att allt kommer att gå bra! Jag får intrycket att hon kommer att – ta det här lugnt! Hennes bidrag sticker ut och hon tävlar alltid mot sig själv. Hon har ansträngt sig mycket för att nå sitt mål. Han konstaterar i Nyhetsmorgon att världen äntligen har kommit ikapp att hon har varit så här bra i ett ansenligt antal år.

Det var en oerhört trevlig upplevelse. När jag ser tillbakatill hur jag kände vid den tiden, det ord som kommer till mig som kommer närmast att beskriva det är salighet. Eftersom det fanns så mycket information kunde min hjärna helt enkelt inte bearbeta allt. Det var inte förrän det hade gått en tid som jag äntligen förstod allt.

Hennes karriär som artist har nyligen kommit igång, och hon är fortfarande mitt uppe i att fundera ut vilken typ av skapare och artist hon vill bli. Målet för en överskådlig framtid är att nå utbredd framgång och försörja sig på sina musikaliska ansträngningar.

Jag vill att ett stort antal människor ska lyssna på mina låtar, och jag vill också att folk ska känna till mitt namn. Att få jobba med musik, upptäcka mitt sound och få möjligheten att uppträda inför ett stort antal människor är drömmen.

TV4 och TV4 Play kommer att sända den första veckan av “Idol” klockan 20:00:00 varje kväll från måndag till torsdag.


Related Posts