Ruben östlund barn; Ruben Ostlund har varit gift med regissören Andrea Ostlund, som han träffade i Göteborgs filmskola. Ruben och Andrea har båda en bakgrund inom film. Paret välkomnade sina identiska tvillingbarn 2002, och ett år senare, 2007, slutförde de sin skilsmässa.

På årets filmfestival i Cannes hedrades den svenske regissören Ruben Ostlund med en andra Guldpalmen, som allmänt betraktas som branschens högsta utmärkelse och en av de mest eftertraktade utmärkelserna på global nivå. Vid denna tidpunkt kommer vi att prata om den samtida satiren med titeln “Triangel of Sadness”.

Ruben östlund barn
Ruben östlund barn

Under sitt tacktal tackade han deltagarna genom att uttrycka att “vi ville bygga något som vi kunde prata om efter showen.”

Det har gått fem år sedan Ruben Ostlunds film “The square” var den som gav honom Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes. Tävlingen hölls i Frankrike. Den svenske filmaren som är en välkänd figur i branschen hedrades ännu en gång under lördagskvällen efter att ha mottagit priset som bär hans namn. Nu till den samtida satiren med titeln “Melankoliens triangel”, som enligt Österlund själv är en öppen flirt med 1970-talets filmarv som var både vild och intellektuell på samma gång, och “som väckte ett livligt samtal efteråt. .”

Östlund höll nämnde

I talet som Östlund höll nämnde han att när vi började arbeta med det här projektet hade vi ett mål: Vi ville skapa innehåll som var tankeväckande, något som vi kunde prata om efter tittandet. “Vi ville utveckla något som skulle ge oss något att prata om efter filmen,”

Filmen har sina rötter i modebranschen, och den börjar i modevärlden innan den går vidare för att analysera vad som händer när en grupp människor är instängda. Den centrala relationen i berättelsen är mellan Harris Dickinson och Charlbi Deans karaktärer, som spelar ett par som båda är bildmodeller. De har fått en inbjudan att tillbringa dagen på en lyxig båt med de mest framstående medlemmarna i samhället. Parets roller spelas av Charlbi Dean och Harris Dickinson.

När båten kantrar och passagerarna hamnar strandsatta på en obebodd ö, ställs en av filmens mest spännande frågor vid filmens mest fängslande ögonblick: i vilken utsträckning spelar en persons imagekapital egentligen någon roll?

Det är absolut inte av den här världen, och jag kan inte låta bli att vara extatisk över det. Vårt mål var att producera en film som inte bara var underhållande att se utan också hade material som var stimulerande för sinnet och som fick tittarna att vilja fortsätta diskussionen långt efter att de hade lämnat teatern där den visades.

Efter segern uttryckte Ruben Ostlund till France 2 att han var överlycklig över att juryn valde att hedra en film som kan klassas som antingen en komedi eller en satir. “Att höra publiken jubla, skratta eller känna sig rasande; jag är glad att juryn ger erkännande till en film som uppfattas som antingen”, tillade han. “Jag är glad att juryn ger ett erkännande till en film som ses som antingen.”

“Melankoliens triangel”

“Melankoliens triangel” har varit ett samtalsämne bland individer de senaste fem åren. Världspremiären, som förhoppningsvis skulle äga rum under tävlingen i Cannes, är inte allt för långt borta.

Regissören för filmen, Ruben Ostlund, som också nyligen har blivit pappa för andra gången, har beskrivit upplevelsen som att han hade “svår nervtryck”.

Den historiska perioden passar verkligen på något sätt för en film som handlar om modevärlden och skönhetsindustrin. [Case in point:] Författarna och debattörerna Sa Linderborg, Ann Heberlein och Nina Bjork är ansvariga för att starta vad som kallas “skönhetsdebatten”, som fokuserar på temat utseende och skönhet som kapital. Sa Linderborg, Ann Heberlein och Nina Bjork är de personer som var katalysatorerna för att starta debatten.

Ruben östlund barn
Ruben östlund barn

En liknande effekt produceras av den så kallade “triangeln av sorg.” En rynka som kan korrigeras med botox på femton minuter eller mindre kallas för en “rynka mellan ögonen”. Denna term används av kosmetiska kirurger för att beskriva en rynka som kan fixas med injektion av botox.

Ruben Ostlund har uppgett att han inte är riktigt nöjd med bildens färdiga produkt, trots att han just visat några riktigt roliga scener ur filmen under en work-in-progress session på Göteborgs Bildfestival.

När det gäller filmens

När det gäller filmens handling så är jag av den åsikten att det hade varit mer fördelaktigt om den hade distribuerats cirka två år tidigare. Han fortsätter med att hävda att om det hade varit situationen så skulle vi ha varit de första att dela våra åsikter i ämnet:

Jag tycker att det är ganska intressant att Linderborg och de andra blev tillrättavisade för att de ansåg att det var svårt att bli äldre och att de tappade

estetiskt kapital när de blev äldre. Det här är en aspekt av scenariot som har väckt mitt intresse eftersom jag tycker att det är spännande. Angående detta ämne har jag inget annat än den största respekten för deras uppriktighet. Att vi lever i en tid då människor lägger större vikt vid hur de framstår än vad de gör åt innehållet i deras tänkande är dock en annan oroande aspekt av den tid vi lever i.

TT: Går det att dra ett samband mellan det vi har pratat om och filmen du har gjort?

Ja, jag anser att detta spelar en stor roll i detta. För det är möjligt att födas attraktiv i vilket klasssystem som helst, och när detta väl händer kan ens utseende bli antingen en fördel eller en nackdel; detta är något som talar om hierarkier och fördelar som går utöver den traditionella diskussionen om vänster och höger; det är ett exempel på något som går utöver den traditionella diskussionen om vänster och höger.

Ruben Ostlund, som är 46 år gammal, är för närvarande engagerad i processen med att redigera sin senaste bild, “Triangle of sadness”, som är planerad att släppas senare i år. Ruben Ostlund är för närvarande engagerad i redigeringsprocessen.

Men utöver allt detta är han förälder till två små barn. I podcasten med titeln “Kockproblem” utforskar han svårigheterna med att vara en närvarande pappa samtidigt som han uppnår framgång i sitt yrkesliv. Han säger att det här kan vara en svår balans att upprätthålla. Hans podcast heter “Chef Dilemma”, och den är uppkallad efter honom.

Det finns en form av förutfattad mening omedelbart att du inte är en närvarande förälder när du ses vara framgångsrik. Detta är inget som någon har berättat för mig, men det är något som är direkt uppenbart. Detta perspektiv har gått i arv från en generation till nästa sedan tidernas begynnelse. Det är en myt att människor som är välmående inte tar en aktiv roll i sina barns uppfostran. Denna myt tros allmänt.

Råden som gavs av reskamraten

För att få vägledning sökte han hjälp av en vän vars far också ansågs vara framgångsrik och som ägnade mycket tid åt aktiviteter relaterade till deras karriär.

Jag kände en nyans av förödmjukelse för att jag var så bekymrad över mitt arbete och för att jag tyckte att det var så underbart. Båda dessa faktorer bidrog till känslan. Efter det gav han ett svar som gick ungefär så här: “Jag är oerhört glad över att min farfar satte en sådan stolthet i sitt arbete.” Det provocerade mig att tänka på vilken typ av person jag strävade efter att vara under de kommande åren som ett resultat av min exponering för det.

Jag har aldrig någonsin haft upplevelsen av att störa någon av mina föräldrar på något sätt, inte ens en gång, oavsett hur många gånger jag har ringt dem, velat deras hjälp eller bett dem om hjälp.

Nu har Östlund en önskan att hans barn ska uppfatta honom på samma sätt som han och att de aldrig ska tänka två gånger på möjligheten att göra honom upprörd. Han hoppas också att de skulle se honom som någon som alltid är glad att se dem.

Jag vill kunna sluta med det jag gör så fort någon frågar om den uppmärksamhet jag ger mina barn så att jag inte behöver svara: “Nej, stäng dörren, jag sitter här och jobbar.” Jag vill kunna göra det här så att jag inte behöver säga “Nej, stäng dörren, jag sitter här och jobbar.” I stycket med titeln “Kockproblem” gör han påståendet att han aldrig har varit utsatt för den typen av kultur hemma och att han aldrig har varit utsatt för det med dem.


Related Posts